Paarden in de Klompenwaard. (foto: PR 3 Oever Festival)
Paarden in de Klompenwaard. (foto: PR 3 Oever Festival)

De eerste 3 Oever Cultuur Wandeling

Algemeen

GENDT/MILLINGEN - De 3 Oever Cultuurwandeling is een 2-daagse struintocht door het festival gebied op 21 en 22 september, van en naar de Piramide aan de Waal in Hulhuizen, Gendt.

Te voet de Gelderse Poort verkennen is een bijzondere belevenis. Langs de grote rivieren, door de schitterende natuur: de Klompenwaard, Kop van Pannerden, Lobberdense Waard en Millingerwaard.

Tijdens het 3 Oever Festival wordt de natuurbeleving gecombineerd met kunst & cultuur: de ultieme festivalervaring. De tocht begint bij de Pleisterplaats Piramide aan de Waal, in Gendt, en er wordt overnacht bij De Vlierhof in Keeken (D). De eerste dag staat vooral in het teken van wandelen, zo'n 20 kilometer, grotendeels onverhard. De avond omvat een opera-avond in de grote tuin van De Vlierhof. Hier wordt ook overnacht, op een slaapzaal of in een tent.

De tweede dag worden in Millingen diverse ateliers aangedaan, waaronder de culturele Pleisterplaats van het Atelier Marjolijn Rigtering. De wandeling wordt afgesloten met een diner bij de Piramide.

Deze cultuurwandeling wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd, in samenwerking met Emmie Nuijen (RivierActief) en De Vlierhof. Emmie begeleidt de wandeling en zal, als fysisch geografe, ook het een en ander vertellen over het bijzondere van de Gelderse Poort.

De basiskosten zijn 148,50 euro per persoon, er zijn wat extra opties mogelijk. Minimaal zes, maximaal vijftien deelnemers. Info: www.3oeverfestival.nl , info@3oeverfestival.nl of Servaas Beunk 06 46151597.

Uitgelicht

Digitale krant