Deelnemers NK minioren. (foto: Cindy de Schrijver)
Deelnemers NK minioren. (foto: Cindy de Schrijver)

Caitlin Sülter van De Ward Nederlands Kampioen

Algemeen

BEMMEL - Op 30 juni was er in Dordrecht de jaarlijkse minioren jaargang finale, ofwel de Nederlandse Kampioenschappen voor de jongste zwemmers. De beste 24 zwemmers van Nederland mogen uitkomen op maximaal vier afstanden.

Ook de Ward deed weer mee dit jaar met in totaal 5 zwemmers, die op totaal 18 afstanden uitkwamen. Hiermee was de Ward weer goed vertegenwoordigd op de jaargang finale. Samen met de twee ploegleiders en natuurlijk de enthousiaste ouders op de tribune hebben ze er een leuke, leerzame en lucratieve dag van gemaakt.

De zwemmers hebben die dag prima prestaties neergezet. Zelfs in een 50 meter verbeterde Cas Prinse zijn persoonlijk record en zwom 0,11 seconde van zijn 200 meter vrije slag tijd af. Ook Mies de Wit (100m vrij, 200m vrij en 200m wisselslag), Fenna Reijmers (100m vrij, 100m rug, 100m school en 200m wisselslag) en Thomas Bergmans (100m vrij, 100m rugslag, 50m vlinderslag en 200m wisselslag) zwommen op hun afstanden mooie diverse persoonlijke records waarbij Thomas de grootste verbetering had. Op de 100m vrije slag zwom hij liefst drie seconden van zijn persoonlijke record af.

Voor de Ward was het die dag vooral Caitlin Sülter die uitblonk en grossierde in medailles. Op haar tweede afstand zwom ze naar een derde plaats op de 200 meter wisselslag. Daarna zwom ze naar een tweede plaats op de 100 meter vrije slag om af te sluiten met goud (eerste plaats) op de 50 meter vlinderslag.

Inmiddels zijn de minioren van De Ward weer hard aan oefenen om volgend jaar weer bij de jaargang finale te kunnen zijn.

Uitgelicht

Digitale krant