Logo gemeentenieuwsonline.nl

'Bronzen Geluid' van LWMK

HUISSEN - Korenmiddag op 29 september ter gelegenheid van 100 jaar Mannenzang in Huissen. Het Lingewaards Mannenkoor opende de middag met een musical medley, speciaal voor deze middag gearrangeerd door dirigent Arno Vree.

Direct daarna was de Gemengde Zangvereniging Cantilene aan de beurt met 7 spetterende nummers, waaronder Hallelujah van Leonard Cohen. Heel verrassend was het optreden van Feelin’ Good. Een zeer breed repertoire met onder andere The Rose en Als het golft.

In de pauze was er gelegenheid om oude foto’s van het koor te bekijken en video-presentaties van Henk Scholten te aanschouwen. Na de pauze trad Gospelkoor Promises op onder enthousiaste leiding van Marieke Peters. En dan is het Lingewaards Mannenkoor weer aan de beurt! Samen met zo’n twintig oud-leden werden Boedy imja Hospodne en Dobra noc ten gehore gebracht. Toch maar even zestig bronzen mannenkelen!

Het LWMK vervolgde hun programma met Tebe pojem, waarna Martin Burghout de solopartij zong uit het Panis Angelicus. Vervolgens kwamen voorbij 'In einem kuhlen Grunde', 'La Pastorella' (Italiaans), 'Vem kan segla' (Zweeds), 'It was a very good year' en 'Trinklied' van Franz Schubert.

Tot bijna slot werden de Twaalf Rovers van stal gehaald en vertolkt door alle mannenstemmen. Als afsluiting werd iedereen uitgenodigd Va, pensiero mee te zingen. En dat ging met een enthousiasme, buitengewoon! Na het sluitingswoord toog iedereen richting bar of bord met een zeer tevreden gevoel. Op naar het 200-jarig bestaan!

KantoorProfi Bemmel Open Tennistoernooi

Dit jaar houdt tennisclub Bemmel haar dertigste editie van het KantoorProfi Bemmel Open. Sinds enige jaren is dit toernooi eind oktober. Destijds noodgedwongen door renovatie van de banen verplaatst en dat bleek een groot succes!

"Inschrijven kan bij ons in alle categorieën; of je nu speelsterkte 8 of 2 hebt; bij KPMF Bemmel Open doe je mee! Het toernooi vindt plaats van 28 oktober tot en met 3 november. De inschrijving is geopend en sluit op woensdag 16 oktober. Inschrijven doe je via www.toernooi.nl."

Hoewel het nog een paar weken duurt, zijn de voorbereidingen voor het toernooi natuurlijk al in volle gang. "De vrijwilligers staan paraat, de sponsoren zijn geworven en/of en hebben zich aangemeld; waarvoor onze dank. Zonder sponsors en vrijwilligers kunnen wij het toernooi niet organiseren.
Als het aan ons ligt wordt het weer een fantastisch toernooi! Iedere werkdag vanaf 17:30 uur zijn er leuke partijen te bewonderen vanaf ons verwarmde terras. De finalewedstrijden vinden plaats in het slotweekend. Dus doe mee of kom kijken; wij zien je graag bij KantoorProfi Bemmel Open!"

Meer berichten