Logo gemeentenieuwsonline.nl

KinderzwerfboekStation bij Integraal Kindcentrum De Wieling Haalderen Alle kinderen moeten kunnen lezen!

HAALDEREN - Bij Integraal Kindcentrum in Haalderen is 2 oktober op de Nationale Zwerfboekendag een KinderzwerfboekStation opgericht.

De kinderen uit Haalderen en omgeving kunnen hier terecht voor een zwerfboek. Integraal Kindcentrum De Wieling stimuleert lezen en probeert zoveel mogelijk dat álle kinderen kunnen lezen. Eric Pricken (directeur van Integraal Kindcentrum De Wieling) heeft op woensdag 2 oktober het startschot gegeven aan de Kinderboekenweek met alle kinderen van de school. Onder andere met de onthulling van het KinderzwerfboekStation. Eric Pricken is blij verrast met het KinderzwerfboekStation bij De Wieling: 'Ik wilde het wel eens proberen. Het is belangrijk dat kinderen gaan lezen en blijven lezen. Zijn er thuis geen boeken? Bij KinderzwerfboekStation De Wieling kan ieder kind een boek uitzoeken. En als het boek nog niet uit is, mogen ze het mee naar huis nemen. Als ze het daarna maar weer ergens laten zwerven. Het Station staat nog geen week bij De Wieling en het is een groot succes! Gelukkig kijken de ouders ook nog in hun boekenkast thuis of zij boeken hebben die een ander kind mag lezen. Ze hoeven er alleen maar een sticker op te plakken en bij ons in de kist te doen.'


Wat zijn zwerfboeken? Kinderzwerfboeken zijn boeken met zwerfsticker die zwerven van kind naar kind. Zwerfboeken worden doorgegeven, achtergelaten op scholen, in wachtkamers, winkels, treinen, KinderzwerfboekStations, enzovoort. Hoe een boek ook zwerft, nooit mag het gelezen of ongelezen in een kast achterblijven. De afgelopen jaren zijn al een miljoen zwerfboeken op een spannende tocht gestuurd. Maar dat kunnen er nog véél meer zijn!


Stuur boeken op een spannende tocht. Doe mee met Kinderzwerfboek, omdat álle kinderen moeten kunnen lezen! Duik in je boekenkast en stuur boeken uit zwerven, zamel boeken in of start een KinderzwerfboekStation. Hoe je dit kunt doen lees je op www.kinderzwerfboek.nl.

Meer berichten