Logo gemeentenieuwsonline.nl
Ontmoet soldaten tijdens de 'Nacht van de soldaat'. (foto: Marcel Janssen)
Ontmoet soldaten tijdens de 'Nacht van de soldaat'. (foto: Marcel Janssen) (Foto: Marcel Janssen)

Ervaar het soldatenleven in Fort Pannerden tijdens de 'Nacht van de soldaat'

DOORNENBURG - Op zaterdag 26 oktober vindt in Fort Pannerden de 'Nacht van de soldaat' weer plaats. Iedereen is welkom om te ontdekken hoe het soldatenleven eruit zag voordat elektriciteit het fort verlichtte.


Op de laatste dag van de zomertijd kan men ervaren hoe het voor de soldaten in het fort was om te leven en werken in het donker. Al lopende door de schemering kunt u op verschillende manieren het fort en haar soldatengeschiedenis ervaren. Los bijvoorbeeld een schot met het kanon, ga biechten bij meneer pastoor of rooster een broodje of marsmallows bij een vuurkorf.
Ook kan men dankzij de samenwerking met Kamera Express de sterrenhemel bewonderen vanaf het uitkijkpunt. De medewerkers van Kamera Express zullen uitleg geven over de opgestelde sterrenkijker zodat men de sterren en hemellichamen goed ksn bekijken.

Voor wat extra uitdaging kan de bezoeker al puzzelend de activiteiten ondernemen. Kinderen kunnen ook meedoen! Voor kinderen zijn er mooie lampjes om mee door het oude, donkere fort lopen. Kortom, een spannende en leerzame avond voor jong en oud! Na afloop kunt u genieten van een drankje.

De avond
Om u een zo goed mogelijk beeld te geven van het soldatenleven in het donker, vinden de activiteiten plaats in de avond tussen 19:00 en 21:30 uur.

Plaats: Fort Pannerden, Waaldijk 1 in Doornenburg, parkeren op de Pannerdenseweg. Entree: 7,50 euro; inclusief consumptie en shuttle service naar het fort (contant betalen).

Meer berichten