Afbeelding

Nationale Diabetes Challenge Finale Den Haag!

Algemeen

LINGEWAARD - Na een trainingsperiode van twintig weken was het zaterdag 28 september zo ver, de finale van de Nationale Diabetes Challenge! Meer dan vijftig wandelaars uit Lingewaard hebben zich ingespannen voor een wandelfinale vanaf De Uithof in Den Haag.

Ongeveer vierduizend deelnemers vanuit het hele land kwamen zaterdag 28 september naar De Uithof in Den Haag. Hier vond de finale van de Nationale Diabetes Challenge plaats. Een initiatief van de Bas van de Goor Foundation. Er was van alles te doen en te beleven naast het wandelen van de laatste kilometers voor de challenge.

In alle vroegte vertrokken vanuit Lingewaard deelnemers met een bus richting Den Haag. Het vervoer van de deelnemers kon gerealiseerd worden met de steun van stichting Weldoen Huissen.

Voor de start kwam het met bakken uit de hemel maar de warming up van tv personality Olga Commandeur hield ons warm! De Lingewaardse wandelaars liepen verschillende afstanden 3, 5 en 10 kilometer. Waarbij veel van de lopers verder liepen dan tijdens de training.

Bij deze namens huisartspraktijken de Teselaar, Polseweg, Bles & Poels, Fysiotherapie M van der Ploeg, Jonge Kracht, Slow Sports en SWL een felicitatie aan alle wandelaars! en Simone Kwant van Onze Huisartsen bedankt voor het organiseren van de finaledag voor onze regio (zie foto).

Ben je geïnteresseerd om in 2020 ook van start te gaan met de Nationale Diabetes/COPD Challenge dan kun je voor meer informatie contact opnemen met Sport- & Cultuurcoach, Quint van de Ven, q.vandeven@swlingewaard.nl; 06 13966536.

Uitgelicht

Digitale krant