Jong Sebastianus Gendt viert overwinning op NIJF Ede

Algemeen

GENDT - De muzikanten van Jong Sebastianus Gendt hebben op zaterdag 5 oktober een eerste prijs op het Nationaal Indoor Jeugd Festival in Ede weten binnen te slepen in de discipline mars.

Op deze discipline ligt de focus op het marslopen, en wordt er onder andere rekening gehouden met houding en in de maat lopen. Daarnaast is ook de gespeelde muziek een belangrijk onderdeel wat hierbij gejureerd wordt. Na weken van voorbereiding trad Jong Sebastianus op 5 oktober in de Van der Knaaphal als eerste op. Naast andere grote namen in de jeugdwereld schitterde het korps. Hun goede voorbereiding en uitvoering werd tijdens de prijsuitreiking beloond met een eerste prijs met 84,33 punten. Het jeugdkorps was daarmee tevens dagwinnaar op het onderdeel mars.

Yorick van Moerkerk van deze jeugdband won de prijs voor de beste tambour-maître van de dag. Na het officiële gedeelte werd er door Jong Sebastianus vriendschappelijk samen gemusiceerd met Jong Irene Ede, de andere dagwinnaar op het onderdeel show.

Uitgelicht

Digitale krant