Keurmeesters beoordelen de vogels. (foto: G. van Leeuwen)
Keurmeesters beoordelen de vogels. (foto: G. van Leeuwen) Foto: G. van Leeuwen

Kleurrijke vogelshow in De Leemhof Gendt

Algemeen

GENDT - Schitterende kleuren zijn er vrijdagavond 18, zaterdag 19 en zondag 20 oktober te bewonderen in De Leemhof, Dorpstraat 1 in Gendt. De Gendtse Vogelvrienden (GVV) houdt dan haar jaarlijkse tentoonstelling, waarvoor inzenders uit voornamelijk Gelderland vogels hebben ingeschreven.


Australische prachtvinken, gouldamadines en andere tropische vogels, grote parkieten, scotch-fancy’s, Europese cultuurvogels, kanaries in vele kleuren, beoordeeld door keurmeesters, zullen voor de bezoeker een lust voor het oog zijn. Deze show is dit seizoen weer de eerste van een groot scala aan vogeltentoonstellingen in Gelderland.

De toegang tot de show is gratis en is op vrijdagavond van 19.30 tot 22.00 uur, op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag open van 10.00 tot 15.00 uur. Tevens is er de mogelijkheid om voor een schappelijk prijsje zelf eigenaar te worden van een gevederde vriend.

Los van de show, maar wel zeer actueel is het verplaatsen van de huidige dorpsvolière. Door de komst van woningen in plan Hof van Gendt komt het huidige nachtverblijf en de ren in de verdrukking. Een commissie is thans bezig te zoeken naar een geschikt alternatief.

Uitgelicht

Digitale krant