Natuurvrienden winnen prijs op Dag van de Duurzaamheid

Algemeen

LINGEWAARD - Stichting Lingewaard Natuurlijk (SLN) ontving in het toch al feestelijke 25ste jaar van haar bestaan uit handen van wethouder Aart Slob de jaarlijkse gemeentelijke Duurzaamheidsprijs. Slob sprak tijdens de Dag van de Duurzaamheid (10/10) zijn bewondering uit voor de vele activiteiten die SLN met al haar vrijwilligers onderneemt: 'Lingewaard Natuurlijk’s bijdrage aan behoud en verbetering van natuur, milieu en landschap verdient onze diepe bewondering'.

Doorslaggevend bij de jury-keuze was de combinatie van een jarenlang trackrecord en de brede invulling die SLN aan het begrip duurzaamheid geeft met natuurexcursies, onderhoud van landschapselementen, groentetuinen voor schoolgaande jeugd en de bouw van een zeer duurzaam honk (De Veldschuur).

De concurrentie was niet mis: Lamers Productions BV uit Gendt werd geroemd om de wijze waarop het bedrijf bijdraagt aan het behoud van het milieu door inzet van duurzame materialen en energiezuinige productiemethoden. “Het familiebedrijf is een goed voorbeeld voor andere bedrijven om niet alleen te streven naar korte termijn 'shareholders value', maar naar een lange termijn duurzame bedrijfsvoering.” Stichting ATOS werd door de jury gewaardeerd voor haar doorzettingsvermogen om de scholen die ze bestuurt een zichtbare bijdrage te laten leveren aan verduurzaming, en om de bewuste wijze waarop zij omgaat met energieverbruik en daarbij leerlingen betrekt. “Deze school is een 'schoolvoorbeeld' van de mogelijkheden die er zijn om leerlingen bewust te maken van duurzaamheid en energieverbruik.”

Uitgelicht

Digitale krant