Logo gemeentenieuwsonline.nl
Confucius.
Confucius.

Lezingen over Chinese filosofie in Bibliotheek Bemmel

BEMMEL - In twee colleges in Bibliotheek Bemmel besteedt oud-docent bestuurskunde Frans Eijkelhof aandacht aan twee grote filosofische stromingen in China. Op 30 oktober vertelt hij over het ontstaan en de gevolgen van het confucianisme. Op 6 november staat het taoïsme centraal.

In het eerste college op woensdag 30 oktober vertelt Frans Eijkelhof over de Chinese wijsgeer K’oeng Foe’Tze (551 – 479 v.C.), in het westen bekend onder de naam Confucius. Eijkelhof gaat onder andere in op Confucius’ denkbeelden en op wat wij als moderne westerlingen van hem kunnen leren. Een week later, op woensdag 6 november, vertelt Frans Eijkelhof over de andere grote filosofische stroming in China: die van het taoïsme. Het taoïsme wijkt op belangrijke onderdelen af van het confucianisme en lijkt – op het eerste gezicht- veraf te staan van het moderne westerse denken. Toch kunnen de wijsheden uit het taoïsme voor ons interessant en inspirerend zijn.

De colleges over Chinese filosofie vinden plaats in Bibliotheek Bemmel van 19.30 tot 21.00 uur. Ze zijn onderdeel van de collegereeks ‘Universiteit van Lingewaard’. Deze bijeenkomsten bieden je de mogelijkheid je te verdiepen in uiteenlopende onderwerpen en mensen uit de regio te ontmoeten. Bibliotheekleden en studenten betalen 2,50 euro. Overige bezoekers kopen een kaartje voor 4 euro. Koop vooraf je kaartje in de bibliotheek of via www.obgz.nl/uni-lingewaard.

Meer berichten