Logo gemeentenieuwsonline.nl
Entree van de oktoberfeesten. (foto: Jan Derksen)
Entree van de oktoberfeesten. (foto: Jan Derksen) (Foto: Jan Derksen)

Schuttersgilde Sint-Bavo op oktoberfeesten Sittard

ANGEREN - Het schuttersgilde Sint-Bavo wilde eens een keer wat anders. De leden wilden weer eens deelnemen aan een mooie straatparade of optocht. Via zusterverenigingen kwamen we al snel terecht bij de oktoberfeesten in Sittard. Hoe mooi zou het zijn om als schuttersgilde Sint-Bavo tussen ruim veertig andere gilden en schutterijen te lopen tijdens een heus oktoberfeest? Nou, dat heeft het schuttersgilde op zondag 13 oktober mogen ervaren.

Na een busreis van twee uur kwamen we aan in Sittard. Een groot terrein, meerdere grote feesttenten, grote kermis, Oostenrijkse aankleding, lederhose, grote bierpullen en natuurlijk de Egerländer muziek brachten ons al snel in de sferen van het 'oktoberfest'.

Eenmaal opgesteld voor de grote optocht in de warme oktoberzon konden we vertrekken. Maar hoe moesten we eigenlijk lopen? “Nou, dat zie je vanzelf wel”, hoorden we iemand zeggen. En niets was minder waar. Zoveel mensen bij elkaar, mee zingend en dansen op de muziek die wij speelden… wat een feest! Met marsen als Chodounska, Bärner Musikanten en natuurlijk de Böhmischer Traum werden we letterlijk door de optocht gedragen. In één woord fantastisch!

Na de optocht, die ruim een uur duurde, was het natuurlijk ook tijd om in de tenten en op de kermis te genieten van de oktoberfeesten. We kunnen wel zeggen dat we na een zeer geslaagde dag met de bus weer terug richting Angeren vertrokken.

Meer weten over deze ervaring van het schuttersgilde Sint-Bavo? Kijk op www.stbavoangeren.nl of op onze facebookpagina voor het hele verhaal en alle foto’s.

Meer berichten