Logo gemeentenieuwsonline.nl

Ingezonden brief

Waarom hondenbelasting?

Hierbij willen wij onze grote verontwaardiging uitspreken over het feit dat het hondentoilet aan de Schalkshofstraat te Huissen met ingang van week 41 is opgeheven. Het gaat hier om het enige hondentoilet in de omliggende wijken aan de Schalkshofstraat. Het is nu de bedoeling dat wij het in het vervolg zelf opruimen en dan nog maar niet te spreken over de mensen die het zelf moeten opruimen met een lichamelijke beperking. Als de gemeente elke week het hondentoilet schoon maakt waardoor er geen stankoverlast is, dan is dat toch geen probleem.

Tevens is in dezelfde buurt een grote speeltuin. Bij de schommels is een grote zandbak, waar de vele katten uit de buurt heerlijk hun ontlasting in deponeren. Wat heel erg prettig en gezond is voor de kinderen die daar in gaan zitten spelen. Grote vraagtekens zijn er dan ook met het betalen van de hondenbelasting.

Waarom mogen de katten overal hun behoefte doen zonder dat de kattenbezitters hiervoor moeten betalen en moeten wij wel betalen terwijl wij alles moeten opruimen en zelf voor afvalzakjes zorgen. Waar zijn er eigenlijk hondenafvalbakken te vinden?.

Als we toch alles zelf moeten schoonhouden wordt het dan niet eens tijd om deze belasting op te heffen?. Want waar betalen we anders hondenbelasting voor?. Daar zouden wij dan wel eens een duidelijkheid over willen krijgen.

Namens gefrustreerde buurtbewoners
M. Jorissen, Huissen

Meer berichten