Afbeelding

Een kind op deze wereld zetten – wat doen we ze aan?

Algemeen

HUISSEN - Ergens in mijn jeugd was er een buurvrouw. ‘Ik zet geen kinderen op de wereld, nooit niet!’ Men vond haar een beetje raar in die nieuwe woonwijk met kinderrijke gezinnen. Sommigen vinden het raar dat prins Harry en Meghan maximaal twee kinderen willen.

Wat doen we de planeet aan met al die nieuwe mensenkinderen èn wat doen we onze kinderen aan door ze op deze planeet geboren te laten worden? Het zijn de twee kanten van dezelfde medaille. Wat doen we jou aan – jij kind, jij aarde?
Er is (te) veel wat de toekomst en leefbaarheid van de aarde bedreigt. Opwarming, extreem weer, overstromingen, droogte, bosbranden, vervuiling, verwoeste ecosystemen, klimaatvluchtelingen. De lijst is haast eindeloos. We weten hoe het komt, we weten wat we eraan zouden moeten doen èn we weten dat de tijd dringt. Aan kennis en informatie geen gebrek. Waarom doen we dan zo weinig, waarom leven we gewoon ons leventje? Raakt het ons niet of voelen we ons machteloos en hebben we de hoop verloren? Hoe komt het dat juist kinderen ons bij de hand moeten nemen?

De Bijbelse boodschap kan ons hoop geven. Zondag 27 oktober staat in de kerkdienst de schepping centraal. Tussen hoop en vrees, schuld en schaamte, protest en klimaatmars willen we elkaar steunen en inspireren, ’bidden en het goede doen’ (Matthijs Glastra, Hilbrand Faber).

Kerkdienst zondag 27 oktober, aanvang 10.00 uur, voorganger ds. Matthijs Glastra. Iedere vrijdagmiddag is de kerk open van 14-16 uur. Voor een praatje, koffie en/of thee.

Uitgelicht

Digitale krant