Logo gemeentenieuwsonline.nl
Luke Roelofs scoort deze keer niet. De Bemmel-aanvaller was tegen Heino (2-2) goed voor een goal en een assist. (foto: Dennis Peters)
Luke Roelofs scoort deze keer niet. De Bemmel-aanvaller was tegen Heino (2-2) goed voor een goal en een assist. (foto: Dennis Peters) (Foto: )

Luke Roelofs on fire bij Bemmel 'Wil ooit met broertjes spelen in Jonge Kracht 1'

Tekst en foto: Hans Schmeinck

BEMMEL/HUISSEN – Zijn eerste seizoen bij Sportclub Bemmel was leerzaam, maar ook goed en leverde bijna promotie naar de hoofdklasse op. In zijn tweede seizoen heeft Luke Roelofs (22) zijn draai inmiddels wel gevonden. De van Jonge Kracht afkomstige aanvaller was zondag in de (sub)topper tegen Heino goed voor een goal en een assist. 'Maar de rebound van de penalty had er wel in gemogen'.

Iedereen op sportpark Ressen hield zondag in de 50e minuut de adem in. De na een langdurige schorsing teruggekeerde Ricky Houterman (zie kader) wilde namens Sportclub Bemmel een penalty nemen. De tegenstander: (sub)topper Heino. De stand: 1-1. De direct weer tot captain gebombardeerde spelmaker zag zijn inzet echter gekeerd worden.

Een smadelijke misser. Maar vervolgens presteerde Luke Roelofs om de rebound van de door hem zelf versierde pingel van dichtbij hoog over te schieten. ,,Tja, die had er wel in gemogen'', baalde de rappe aanvaller. Het was een smetje op een verder prima wedstrijd van de 22-jarige Huissenaar in Bemmelse dienst.

Want hij was constant gevaarlijk en zorgde eerder in het duel (eindstand 2-2) voor de 1-1 en door een assist op Ricky Houterman (2-1) werd de 'strafschopstrop' teniet gedaan. Het seizoen verloopt sowieso wel goed voor Roelofs. ,,Sinds het duel tegen De Bataven (12 oktober jl., HS) sta ik telkens in de basis en gaat het lekker. Tegen Stevo scoorde ik twee keer.''

Derby's

Maar de overstap twee jaar geleden van Jonge Kracht (vierde klasse) naar de top van de eerste klasse was niet mals, aldus Roelofs. ,,Het was echt wennen. Alles gaat sneller. Maar het was leerzaam en goed. Nu ben ik wel gewend en heb ik mijn draai gevonden.''

De derby's tegen De Bataven uit Gendt en RKHVV uit Huissen spreken hem zeer aan. ,,De Bataven uit laatst was echt vet, 1200 man langs de kant.'' En als voormalig speler van Jonge Kracht, kijkt hij erg uit naar de derby thuis tegen die andere Huissense club, RKHVV, op zaterdag 7 december.

Over Jonge Kracht gesproken, zijn broer(tje) Max steelt dit seizoen de show bij de Huissense vierdeklasser. ,,Hij is nu zelfs Betuws topscorer. Ik trek hem niet naar Jonge Kracht, maar hij zou hier niet misstaan. Mijn andere broertje, Stijn, doet het trouwens ook goed in Jonge Kracht A1. Ooit wil ik daar nog met m'n broertjes voetballen in het eerste.'' Maar zijn focus ligt nu uiteraard op Bemmel. Zouden de roodzwarten deze voetbaljaargang net als vorig seizoen tot op het laatst kunnen strijden om promotie? ,,Dat zou me verbazen, nacompetitie zou al heel wat zijn. Deze klasse is dit seizoen veel sterker. Mede door De Bataven en RKHVV.''

Rentree 'Ricky'


Na zes duels schorsing maakte Ricky Houterman zondag zijn rentree bij Sportclub Bemmel, thuis tegen Heino. De captain werd door de KNVB hard gestraft omdat hij zich na afloop van het verloren promotieduel op Pinkstermaandag te zeer liet gaan. Houterman luisterde zijn terugkeer op met een goal. Al miste hij wel een pingel. ,,Die had er in gemoeten. Maar het was heerlijk om weer te spelen.''

Meer berichten