Logo gemeentenieuwsonline.nl
Deelnemers Zwaonefestival 2018. (foto: Tom Levels)
Deelnemers Zwaonefestival 2018. (foto: Tom Levels) (Foto: Tom Levels)

Openingsavond De Kraonige Zwoane

HUISSEN - Op zaterdag 16 november wordt in ‘Zwaonetempel’ De Gouden Engel in Huissen de feestelijke openingsavond van het nieuwe carnavalsseizoen gehouden. Nadat om 20.11 uur Z.D.H. Prins Lucas op d’n Bok, samen met zijn hofhouding en uiteraard voorafgegaan door de Stads’elve’raod de zaal heeft betreden, kan het feest beginnen. En feest wordt het!

Dat het Huissens Carnaval nog steeds groeiende is, blijkt wel uit het feit dat er op de openingsavond én vele nieuwe medewerkers worden geïnstalleerd én zelfs een nieuwe geleding welkom geheten mag worden. Dit alles onder leiding van Stadspresident Bas Boerboom en onder muzikale begeleiding van huisorkest ‘De Rienbloazers’.
Omdat één van de prinsessen dit seizoen wegens een prachtige reden niet meer in de schitterende rode jurk paste en af moest haken, is de Prins op zoek gegaan naar een vervangster. En die is gevonden. Wie het is, zal tot de 16e groot geheim blijven. Maar die avond zal zij tevoorschijn komen en stralen naast de hoogheid.
De Zwaoninnekes en de Prinse’garde zullen optredens verzorgen en wellicht alvast een voorproefje geven van wat ons in de Pronkzitting te wachten staat. Aansluitend wordt traditioneel het Zwaonefestival gehouden waar Huissense artiesten, muzikanten en koren zullen strijden om die felbegeerde plaats op het Pronkpodium. Een avond met een overvol maar veelbelovend programma.
Wil je niets missen? Koop uw toegangskaarten via www.dekraonigezwaone.nl of bestel een vriendenpas en je bent alle avonden (inclusief de pronkzitting) aanwezig.

Meer berichten