Logo gemeentenieuwsonline.nl

Collecte MS Fonds in Angeren

ANGEREN - Van maandag 18 tot en met zaterdag 23 november is het de landelijke week voor de MS Collecte. Vele vrijwilligers gaan met een collectebus langs de deuren, om geld op te halen voor het MS Fonds, dat strijdt voor een beter leven met Multiple Sclerose.

Duizenden mensen in Nederland lijden aan MS, een aandoening van het centrale zenuwstelsel. Met het opgehaalde collectegeld kan het Nationaal MS Fonds onderzoek mogelijk maken en begeleiding en voorlichting bieden aan MS-patiënten.


MS is geen spierziekte, het leidt niet altijd tot ernstige invaliditeit en is niet besmettelijk. Wat het wel is: het is niet te genezen en het gaat niet vanzelf weg. Het is een chronische aandoening die in het centrale zenuwstelsel zorgt voor een verkeerde reactie in het lichaam, waardoor de boodschappen vanuit de hersenen niet meer goed worden doorgegeven en lichamelijke functies verstoord raken.

Collectanten voor Angeren?

In Angeren wordt de collecte georganiseerd door Caren Borgers en Gea Boerboom, die nog op zoek zijn naar vrijwilligers die het collectantenteam willen versterken. Hebt u nog wat tijd over en wilt u wat doen voor het goede doel: het MS Fonds? Meldt u zich dan snel aan bij Caren en Gea, via 026 3275470. Het is een hele uitdaging voor de collectanten om in dit jaargetijde, waarin het vroeg donker is en het flink kan regenen, langs de deuren te gaan. Laat u de collectant niet in de kou staan?

Meer berichten