Logo gemeentenieuwsonline.nl
Sinterklaas en zijn pieten voor aanvang van de intocht. (foto: Rezie Leenders)
Sinterklaas en zijn pieten voor aanvang van de intocht. (foto: Rezie Leenders) (Foto: Rezie Leenders)

Intocht Sinterklaas Bemmel

BEMMEL - Op zaterdag 23 november bezoekt Sinterklaas Bemmel. Met de nodige pieten en na een optocht door het dorp, die om 13.00 uur begint, komt de goedheiligman onder begeleiding van drumfanfare Eska aan op het marktplein. Een deel van het programma vindt plaats in de Theaterkerk.

De intocht wordt georganiseerd door carnavalsvereniging De Geintrappers, in samenwerking met de Bemmelse ondernemersvereniging en speciaal voor basisschoolkinderen tot en met groep vijf. Ook kinderen van omliggende dorpen zijn welkom.

Op het marktplein begin om 13.00 uur een voorprogramma. Sinterklaas maakt een halfuur later z’n opwachting, waarna hij in de Theaterkerk zal worden verwelkomd door waarnemend burgemeester Josan Meijers en kinderburgemeester Tess Elbers. De entree is gratis. Er mogen per gezin maximaal twee volwassenen mee naar binnen. Andere belangstellenden kunnen in de foyer meekijken. ‘Het wordt een spannend feest’, aldus organisatoren Trudy en Johan van Schaijk. ‘Na afloop is er voor kinderen gelegenheid om op de foto te gaan en krijgt iedereen een traktatie aangeboden.’

Route optocht
De start is bij de oefenruimte van Eska (Sportlaan), waarna Sinterklaas rechtsaf de Wardstraat in gaat. Aan het einde van de weg linksaf (Dijkstraat) en vervolgens de tweede weg links de Klappenburgstraat in, helemaal tot aan de voormalige Marskramer. De stoet gaat dan linksaf (winkelpromenade). Aan het eind rechtdoor via de Dorpsstraat en dan de eerste straat rechtsaf de Pollenbrink in (cafetaria Moos). Tot slot gaat de stoet op het kruispunt linksaf de Loostraat op naar het marktplein.

Meer berichten