Logo gemeentenieuwsonline.nl

Gemeentecafé: Wat weet u van Cuba?

HUISSEN - Sommigen zijn er op vakantie geweest. Als vakantieganger zie je meestal een rooskleurig beeld van het land en z’n inwoners. De keerzijde is minder rooskleurig en dagelijkse werkelijkheid. Waar heeft de Cubaanse bevolking dan ‘last’ van?

Wist u dat de cultuur van Cuba is ontstaan uit een mengeling van verschillende bevolkingsgroepen met hun eigen diverse roots. Afrikaanse slaven en de Spanjaarden namen hun eigen cultuur en muziek mee naar Cuba. Wat is daar nog van te merken in het huidige Cuba? De Cubaanse Revolutie was een revolutie in de eilandstaat Cuba. Fidel Castro vestigt een stevig communistisch regime op het eiland. Wat heeft dat nu nog voor gevolgen voor de samenleving? Haal de echte smaak van Cuba in huis: hij ziet er goed uit, is fris en is super simpel om te maken: de Mojito Cocktail. Naast populair is de Mojito ook gewoon heel lekker om te drinken. Zin gekregen in zo’n Mojito of een andere mocktail?

Op alle bovenstaande vragen krijgt u antwoord op de Cubaanse avond die de diaconie organiseert in het kader van een Gemeentecafé op donderdag 14 november, inloop vanaf 19.30 uur.

Naast alle informatie, iets Cubaans te eten en te drinken wil de diaconie extra gelden op halen voor het project Rodolfo. Rodolfo woont en werkt als predikant in Cuba en ondersteunt met betrekking tot onze financiële steun kleinschalige initiatieven om de bevolking verder te helpen in hun ontwikkeling.

Kerkdienst Protestantse Gemeente Huissen, zondag 17 november 10.00 uur, ds. Pieter Dirk Wolthaus (emeritus), Groningen. Vrijdagmiddag inloop van 14-16 uur. Vrije toegang.

Meer berichten