Logo gemeentenieuwsonline.nl
De klim naar fort Sveti Jovan volbracht. (foto: Zoran Stanisic)
De klim naar fort Sveti Jovan volbracht. (foto: Zoran Stanisic) (Foto: Zoran Stanisic)

Thetis Dames 1 op trainingsstage in Budva, Montenegro

LINGEWAARD - Van 13 - 17 oktober is dames 1 van Thetis op trainingsstage geweest in Budva, Montenegro. In dit land is waterpolo de nummer 1 sport. Het wordt uitsluitend gespeeld op professioneel niveau en is er alleen voor mannen. In dat opzicht waren wij een vreemd clubje.

De trainingsstage werd verzorgd door top trainer/coach Zoran Stanisic van Power Swim. We trainden elke ochtend en elke avond 1,5 tot 2 uur. We hebben erg veel geleerd, onder andere over schieten, instarten en midachterverdediging. Tijdens sommige trainingen waren ook de heren van Vaterpolo Klub Budva aan het trainen. Erg indrukwekkend om hen aan het werk te zien. Sommige heren hebben ons enkele technieken gedemonstreerd en geassisteerd bij bepaalde oefeningen.

Elke middag was er tijd voor een uitstapje. Het was fantastisch weer, waardoor we heerlijk op het strand konden liggen en zelfs hebben gezwommen in de azuurblauwe, heldere Adriatische zee. Een dag later zijn we naar een privéstrand gevaren. Daar hebben we heerlijk gerelaxt met onze voetjes in de zee, een heerlijke lunch gegeten en een teambuildingssessie op het strand gehad. Op de laatste dag zijn we naar de beroemde stad Kotor gegaan. Daar hebben we de 1300 trappen naar het fort Sveti Jovan beklommen. Het uitzicht boven was prachtig!

Sport en Ondernemen Lingewaard en Scheepvaartbedrijf T.H.G Berns werden nogmaals bedankt voor het mogelijk maken van deze onvergetelijke ervaring!

Meer berichten