Logo gemeentenieuwsonline.nl

TOP-film: De Dirigent

BEMMEL - Donderdag 21 november is het in de Theaterkerk genieten van de mooie film ‘De Dirigent’. In de film speelt Christanne de Bruijn de rol van de 24-jarige Antonia Brico, een Nederlandse vrouw die als kind met haar ouders naar de Verenigde Staten is verhuisd.

Ze wil naar het conservatorium, maar niemand neemt haar ambities serieus. Ze kan maar beter gewoon trouwen en baby’s krijgen. Met die woorden probeert een dirigent Antonia Brico te ontmoedigen. Wat nou conservatorium? Waarom zou een vrouw in hemelsnaam pianist moeten worden, in het Amerika van de jaren twintig? Haar werkelijke ambitie heeft Brico dan nog niet uitgesproken: ze wil dirigent worden. Dat klinkt haar tijdgenoten zo mogelijk nog absurder in de oren. Op dat moment heeft er nog nooit een vrouw op de bok gestaan voor een groot symfonieorkest. Voor de ambitieuze Brico zelf is dat een ¬detail waar ze zich niet door uit het veld laat slaan. Na een muzikale opleiding in Amerika wordt ze uiteindelijk in1938 aangesteld als de eerste vrouw die voor het New York Philharmonic Orchestra staat.

Aanvang 20:00 uur. Kaartjes kosten 7,00 euro per stuk en zijn te bestellen op www.theaterkerk.nl en tevens verkrijgbaar bij boekhandel De Toren van Bemmel en in de Theaterkerk, Markt 5, Bemmel.

Meer berichten