Logo gemeentenieuwsonline.nl

Hartveilig Wonen op de Zilverkamp

HUISSEN - De actie voor extra buurt AED’s in de Zilverkamp is een groot succes geworden. Inmiddels is er in twee wijkdelen voldoende geld om twee extra AED’s aan te schaffen. Deze worden geplaatst op de Wieken en Hazeleger. De volgende belangrijke stap om de Zilverkamp hartveilig te maken is de beschikbaarheid van voldoende gekwalificeerde hulpverleners.

De Nederlandse Hartstichting heeft berekend dat één procent van de bevolking hulpverlener zou moeten zijn. Als we dit op de Zilverkamp toepassen dan betekent dat we op een bevolking van 6500 inwoners, er 65 hulpverlener moeten zijn. Terwijl er op dit moment maar 40 hulpverleners zijn aangemeld bij de stichting HartslagNu.

In de komende periode gaan we ons dan ook richten op het werven van vrijwilligers die een cursus reanimeren willen volgen. Bewoners kunnen zich aanmelden via de website “KloppendHartVoorLingewaard.nl”. Op deze website vind je alle cursussen en data. Als je een aanvullende verzekering hebt, kun je het cursusbedrag verhalen op je ziektekostenverzekering.

Naast het opleiden van nieuwe hulpverleners, blijkt dat er veel mensen in de wijk wonen die via hun bedrijf als BHV-er zijn opgeleid. Ze zijn echter niet bekend bij stichting HartslagNu.nl. Mijn oproep aan deze BHV-ers zou zijn; meld je aan, wat daar wordt onze wijk een stuk hartveiliger van. Voor meer informatie neem je contact op met Will Hulshof, email: w.hulshof@hetnet.nl

Meer berichten