Logo gemeentenieuwsonline.nl
Het koor is druk aan het oefenen voor het Jubileumconcert in de RK kerk in Haalderen. (Foto: MarielleStokkink)
Het koor is druk aan het oefenen voor het Jubileumconcert in de RK kerk in Haalderen. (Foto: MarielleStokkink) (Foto: MarielleStokkink)

Jubileumconcert Cantilene Haalderen

HAALDEREN - Op zondag 24 november organiseert Gemengde Zangvereniging Cantilene uit Haalderen een jubileumconcert, ter ere van haar 40-jarig bestaan.

In de r.k.-kerk in Haalderen zingt het koor voor de pauze werken van veertig jaar Cantilene. Werken die door de leden zelf zijn uitgekozen. Elk lid heeft zijn / haar drie mooiste liederen uitgekozen waaruit een definitieve keuze werd gemaakt.

Na de pauze wordt het grootse Gloria van Vivaldi uitgevoerd. Kerkmuziek werd de Italiaanse violist en componist Antonio Vivaldi met de paplepel ingegoten. Zijn vader was musicus aan de San Marco-basiliek in Venetië, een kerk waar veel aan muziek werd gedaan. Vivaldi zelf werd muziekleraar en componeerde hoofdzakelijk instrumentale werken. In 1703 werd hij tot priester gewijd, waardoor ook kerkelijke werken op zijn programma kwamen te staan.

Tijdens het Gloria wordt het koor begeleid door Ensemble Conservatoire uit Nijmegen. Dit orkest staat onder leiding van Rob Engels; hij studeerde (barok)viool en blokfluit en bekwaamde zich in koor- en orkestdirectie. Het Ensemble Conservatoire is een begeleidingsorkest dat bestaat uit een vaste kern van enthousiaste, professionele musici. Het orkest staat garant voor hoogstaand orkestspel van barok en romantische muziek en streeft naar een zo authentiek mogelijke klankbenadering wat betreft de uitvoering.

Kom luisteren naar dit bijzondere concert dat wordt gehouden in de r.k.-kerk in Haalderen en begint om 15.00 uur. De entree is gratis, er wordt na afloop een open-schaal collecte gehouden.

Meer berichten