Tai Chi Tao de nieuwe activiteit bij Stichting Welzijn Ouderen Gendt

Algemeen

GENDT - Een sport die steeds meer in de belangstelling komt te staan is Tai Chi Tao. Het bestuur van het SWOG is van plan om ook in Gendt deze activiteit te organiseren.

Tai Chi is een beweegsport die zijn oorsprong vindt in de Chinese geneeskunst. Door het doen van soepele en langzame bewegingen krijg je meer lichaamsbewustzijn.De oefeningen zijn makkelijk en gericht op de ademhaling, de bloedsomloop en de balans van lichaam en geest. Deelnemers ervaren ontspanning en rust. De lessen beginnen met een warming up, daarna een variatie van oefeningen die niet gericht zijn op presteren, maar op bewustwording, spierkracht en evenwicht. De sport is geschikt voor vrouwen en mannen in de leeftijd van 50 tot 100 jaar. Het dragen van sportkleding is niet noodzakelijk. De lessen kunnen staand of zittend gevolgd worden.

Bij alle activiteitengroepen van het SWOG, in totaal 41 met 550 deelnemers, is het gewoonte om tijdens de pauze of na afloop gezamenlijk te genieten van een kop koffie of thee en bij te praten. Door de ontvangst van subsidie van de gemeente kunnen we de deelnemers bijdrage laag houden. Interesse, kom dan kennismaken met Tai Chi op woensdag 4 of 11 december 2019 aanvang 9.30 tot 11.00 uur. Gewoon binnenlopen in het SKC De Leemhof Dorpstraat Gendt en deelnemen aan een gratis proefles. Het SWOG bestuur is aanwezig om vragen te beantwoorden en meer informatie te geven over het aantal deelnemers per Tai Chi-groep, de hoogte van de deelnemersbijdrage, de tijdstippen en de duur van de lessen en de inschrijving als deelnemer. Ook is er gelegenheid om kennis te maken met de andere SWOG-activiteiten.

Uitgelicht

Digitale krant