Logo gemeentenieuwsonline.nl
De voorlopige cheque werd op zondag 3 november overhandigd aan het Longfonds. (foto: Longfonds)
De voorlopige cheque werd op zondag 3 november overhandigd aan het Longfonds. (foto: Longfonds) (Foto: longfonds)

Eerste Longloop in Nederland werd een succes

BEMMEL - De eerste Longloop in Nederland: 3 november een dag met een gouden randje! Het Bestuur van Stichting deBOL is trots op het behaalde resultaat bij de organisatie van de Longloop!

Op zondagmiddag werd er in Bemmel een voorlopige cheque ter waarde van 8.150 euro overhandigd aan het Longfonds. De uiteindelijke opbrengst is, na het tellen van de extra bijdragen en inkomsten uit acties, maar liefst 8.509 euro een schitterend bedrag voor onderzoek naar longziekten! "Het bedrag dat is binnengekomen is zelfs nog wat verhoogd inmiddels, tot maar liefst € 8569,=! Wij willen dan ook iedereen die financieel heeft bijgedragen van harte bedanken voor de gulle gaven. Met z'n allen hebben we er een prachtige dag van gemaakt!"

De wandelaars liepen een route van 3, 5 of 10 km en bij de finish kreeg iedereen een welverdiende medaille. Dweilorkesten zorgden in De Kinkel voor een heel gezellig sfeertje en iedereen kon zeer tevreden terugkijken op een zinvolle prestatie voor een goed doel! De dag had natuurlijk voor velen ook een emotionele lading maar gelukkig was het ook een vrolijke dag. De gezelligheid, de saamhorigheid en de bijzondere sfeer gaven velen weer nieuwe energie! "Als voorzitter van St.deBOL wil ik alle vrijwilligers, de mensen van CC De Kinkel, Wethouder Helga Witjes, de mensen van het Longfonds en mijn medebestuursleden ontzettend hartelijk bedanken voor de inzet, de steun etc. Zonder al die enthousiaste medewerkers hadden wij deze eerste Longloop in Nederland nooit tot zo'n mooi succes kunnen maken! Het werd een dag met een 'gouden randje! Bedankt allemaal!", aldus Marianne van Eechoud-Bierens namens het bestuur van Stichting deBol.

Meer berichten