Afbeelding

Filmavond 'Over Canto' van Ramon Gieling

Algemeen

HUISSEN - Heel af en toe is muziek, net als ware liefde, in staat een radicale verandering in iemands leven teweeg te brengen. Toen vorige maand de luisteraars van Radio 4 hun hart & ziel lijst mochten samenstellen (heel veel Bach!) eindigde onze nationale trots 'Canto Ostinato' van Simeon ten Holt op de vijfde plek.


De protestantse kerken in de Lingewaard organiseren deze maanden een aantal activiteiten rondom de kracht van muziek. Hoe muziek vorm kan geven aan ons gevoel wanneer de taal geen woorden meer heeft. Filmmaker Ramón Gieling onderzoekt in deze film met woorden, beelden en muziek hoe deze drie uur durende compositie voor vier piano’s het leven van mensen heeft beïnvloed en veranderd. De geboorte van een kind, de keuze om bij een partner te blijven óf te verlaten, het gevoel dat na het horen van deze muziek het leven voltooid is en beëindigd kan worden – het is een film geworden die doordringt tot de ziel van de mens en van de muziek. Donderdag 21 november 20.00 uur, Protestantse Kerk, Raadhuisplein 35, Huissen. Gratis toegang. Voor info: Matthijs Glastra (06 21294143).

Kerkdienst Protestantse Gemeente Huissen, zondag 24 november 10.00 uur, voorganger Ds. Wim Blanken uit Zutphen. Vrijdagmiddaginloop van 14 - 16 uur.

Uitgelicht

Digitale krant