Logo gemeentenieuwsonline.nl
Repetitie Casper Traa (l) en Merijn van Haren (r). (foto: Marcel Knuiman)
Repetitie Casper Traa (l) en Merijn van Haren (r). (foto: Marcel Knuiman) (Foto: Marcel Knuiman)

Voice of Hollandwinnaar samen met Slagwerkgroep Doornenburg naar landelijk concours

DOORNENBURG - Op zaterdag 7 december neemt de Slagwerkgroep uit Doornenburg deel aan landelijke concertwedstrijden. Doorgaans spelen de deelnemers met een klassiek getint slagwerkrepertoire nadrukkelijk 'voor de punten' toegekend door een deskundig jury.

“Veelal is de publieke belangstelling tijdens dergelijke wedstrijden wat teleurstellend en daarom hebben we naast een klassiek slagwerkdeel nu maar eens de brutaliteit genomen dit op een unieke wijze te doorbreken”, aldus Theo Rutten namens de spelersgroep.

De slagwerkers, die veelal topartiesten inzetten tijdens uitverkochte concerten, zullen in het wedstrijdprogramma een Rolling Stones arrangement van ‘Sympathy for the Devil’ gaan uitvoeren. Hiervoor is ‘Voice of Holland’ winnaar Merijn van Haren, zanger van de populaire rockband Navarone, bereidt gevonden de leadzang te verzorgen.

“Wij zorgen hier voor een opvallend nieuw element waarmee we ook proberen een meerwaarde van onze talenten te kunnen laten horen en beoordelen. Daarbij proberen we met deze unieke samenwerking een groter publiek te bereiken, dat kan de sector tijdens dergelijke concoursen heel goed gebruiken.” Volgens Rutten een behoorlijke uitdaging waarbij naast het gevraagde topslagwerk de inbreng van Merijn voor gegarandeerde zangkwaliteit moet zorgen.

De Doornenburgers spelen in de hoogste divisie en staan onder leiding van dirigent Casper Traa. Het concours vindt plaats in Theater De Nobelaer in Etten-Leur en het optreden staat op zaterdag 7 december gepland om 17.30 uur.

Meer berichten