Logo gemeentenieuwsonline.nl
'Stonewhistle' muziekinstrument in klei. (foto: Hans Houkes)
'Stonewhistle' muziekinstrument in klei. (foto: Hans Houkes) (Foto: Hans Houkes)

Kunst in kasteel De Kinkelenburg

BEMMEL - Het weekend van 7 & 8 december kan men genieten van de zesde expositie in kasteel De Kinkelenburg. Het kasteel is van 11.00 – 17.00 uur opengesteld voor het publiek.

"Laat u verrassen door de verscheidenheid van de kunstwerken. Bij de samenstelling van deze expositie hebben wij geselecteerd op vakmanschap, creativiteit en uniciteit. Naast schilderijen, sieraden en fotografie vindt u bij ons beelden in diverse materialen en technieken: keramiek, hout, glas, brons en steen."

Een greep uit het aanbod van deze expositie: verstilde natuurbeelden in zwart-wit-tinten van fotograaf Wilco Dragt, gegoten koppen in glas van Bert Sterk, bronzen, realistische dierfiguren van Wilma Hoebee en sieraden in goud en zilver van Nicolette Korteling-Kool. De professionele kunstenaars komen uit het hele land en zijn speciaal bij elkaar gebracht voor deze editie van Kunst in het Kasteel.

Zaterdag 7 december, om 15.00 uur, wordt de expositie feestelijk geopend door burgemeester Josan Meijers. Eén van de exposanten is de Lentse kunstenaar Hans Houkes van ‘Stonewhistle’. Hij maakt unieke instrumenten van klei. Deze worden sierlijk gedecoreerd met een zeepbel applicatie. Door de zelf ontwikkelde rooktechniek zien de instrumenten er uit alsof ze al eeuwen oud zijn. De SoundCircle biedt een bijzondere ruimtelijke en rustgevende klankervaring gebaseerd op de klanken van door Stonewhistle gemaakte fluiten.

Alle exposanten zijn aanwezig op zaterdag 7 en zondag 8 december. De entree is gratis. Kasteel De Kinkelenburg | Kinkelenburglaan 1, Bemmel. (www.expo-kinkelenburg.nl)

Meer berichten