Logo gemeentenieuwsonline.nl
Kaarsen op weg naar kerstmis. (foto: Marcel Smit)
Kaarsen op weg naar kerstmis. (foto: Marcel Smit) (Foto: Marcel Smit)

Stemmige Taizéviering: Tweede advent in het kleine kerkje aan de dijk van Angeren

ANGEREN - Stel je voor: buiten is het al lang donker op de 8ste december. Maar binnen in het kleine kerkje aan de dijk schijnt er wat licht en branden er kaarsen. Er staat een kring met stoelen klaar. De kerk is warm.

Straks zullen er mensen samen komen die zich willen bezinnen. Door het zingen van Taizé liederen, eenvoudige meditatieve liederen, die je zo meezingt. Door het luisteren naar korte teksten en gedichten. En in momenten van stilte .

Deze Taizéviering is geïnspireerd op de vieringen in het klooster in Taizé in het Franse Bourgondië. Bijeenkomsten die voedsel zijn voor de ziel. Je hoeft alleen maar aan te schuiven. En te ‘zijn’. In deze sfeer willen we samen zijn op 8 december.

Spreekt dit beeld je aan, kom gerust of je nu gelovig bent of niet. Daar gaat het niet om. Welkom voor ieder die behoefte heeft om tot zichzelf en tot rust te komen. Om 19.30 uur begint de viering. Vanaf 19.15 uur is het kerkje open. Gelieve bij het binnengaan van de kerk stil te zijn om zo in een meditatieve stemming te komen. Ook na het samenzijn willen we de sfeer van bezinning koesteren door of het kerkje te verlaten of in alle rust samen nog een kopje thee te drinken. De viering zal ongeveer een uur duren. Het kerkje staat aan de Molenstraat 1 in Angeren.

Meer berichten