Logo gemeentenieuwsonline.nl

Wereldlichtjesdag Gedenkpark Huissen-Stad

HUISSEN - Sinds 1997 wordt op elke tweede zondag in december wereldwijd 'Children Memorial Day', oftewel Wereldlichtjesdag gehouden. Deze maand op 8 december om 19.00 uur

Op deze dag steken om 19.00 uur over de hele wereld mensen een kaars aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Kinderen die bij de geboorte zijn overleden, kinderen die door ongeluk of oorlogsgeweld zijn overleden, kinderen die op de vlucht zijn overleden. "We maken hiermee de wereld even letterlijk wat lichter voor al die mensen die een kind moeten missen en we laten zien dat zij niet alleen zijn in hun verdriet.

Het is een lichtsignaal dat langzaam maar zeker over de hele wereld schuift. Ook dit jaar ondersteunen Stichting Gedenkpark Huissen-Stad en Tumulus uitvaartverzorging deze traditie. Op zondag 8 december bent u vanaf 18.45 uur welkom op Gedenkpark Huissen-Stad (voormalige begraafplaats aan de Doelenstraat in Huissen). Om 19.00 uur steken we een kaarsje aan bij het kindermonument op het Gedenkpark. Wij zorgen voor de kaarsen. Een ieder is welkom! Het maakt niet uit op welke leeftijd (jong of volwassen) of hoe lang geleden jouw kind is overleden. Je kind blijft immers je kind! Voor altijd in je hart en in je gedachten. Na afloop is er gelegenheid om na te praten bij een kopje koffie in het Bid- en Gedenkhuisje."

Meer berichten