Logo gemeentenieuwsonline.nl

Bachkoor Nijmegen in de TheaterKerk: klassieke muziek op zijn best

BEMMEL - Op zaterdag 14 december kunt u weer genieten van klassieke muziek bij TOP. Het bekende Bachkoor Nijmegen komt zingen in de TheaterKerk, dus dat wordt een heel speciale avond! Het repertoire dat het koor deze avond ten gehore gaat brengen, bestaat uit delen van de Messiah van Händel en van het Weihnachtsoratorium van Bach, aangevuld met traditionele kerstliederen en Christmas Carols.

Het Bachkoor Nijmegen is een groot gemengd koor met circa 100 leden en vertolkt koorwerken uit uiteenlopende stijlperioden: van Barok (Bach, Händel) tot en met twintigste-eeuws repertoire (Martinu, Vaughan Williams). Het gezelschap staat onder leiding van Rob Vermeulen, met orgelbegeleiding van Dirk Luijmes.

Het Bachkoor Nijmegen werkt samen met gerenommeerde orkesten en muziekgezelschappen en heeft als thuishaven het Concertgebouw De Vereeniging in Nijmegen. De rode draad in de concerten is steeds J.S. Bach: ieder jaar wordt in de Goede Week afwisselend de Matthäus- of de Johannes Passion uitgevoerd.

Aanvang 20:30 uur. Kaartjes kosten 18,00 euro per stuk (inclusief consumptie) en zijn te bestellen op www.theaterkerk.nl en tevens verkrijgbaar bij boekhandel De Toren van Bemmel en in de Theaterkerk, Markt 5, Bemmel.

Meer berichten