Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto: Theo van Vuuren

Zwaar geschut van Volharding

HUISSEN - Deze drie heren met hun Bastuba’s zijn letterlijk en figuurlijk een gewichtig onderdeel van ons orkest. Van gebakken lucht hebben deze gasten nog nooit gehoord. Veel oefenen om met veel lucht mooie tonen te produceren.

De befaamde dirigent Lasjo Toscanini zei het al; Zonder bas is muziek maken fietsen zonder trappers. Je komt niet vooruit.

Ik ga ze even voorstellen. Links staat Dick van Soest. Sinds jaar en dag lid van vele Huissense muziek gezelschappen. In het midden Jan Fecken. Hij is momenteel bezig om met het orkest The Bombastic Bombardon in te studeren. Een nummer waar veel bas blazers niet aan durven beginnen. Rechts staat, de bescheiden, Twan Frehe. Met zijn fijne techniek en inzet een gewaardeerd lid van dit trio.

Heb je in het verleden muziek gemaakt maar door studie of werk moeten afhaken maar mis je de gezelligheid en het muziek maken. Kom dan eens binnenlopen tijdens onze maandagse repetitieavond om te zien met hoeveel passie, gezelligheid en muzikaliteit ons orkest repeteert. Wij kunnen nog versterking gebruiken in alle gelederen maar vooral binnen de klarinet sectie. Kijk voor meer informatie op www.volhardinghuissen.nl.

Harrie Klaassen

Meer berichten