Logo gemeentenieuwsonline.nl

Protestantse gemeente Gendt-Doornenburg

GENDT - Zondag 8 december is het tweede Advent. Advent is de tijd vóór kerst. Het woord komt van het Latijnse ‘adventus’, dat betekent ‘komst’. Er wordt toegeleefd naar kerst: het feest van de geboorte (de komst) van Jezus.

Op 8 december is er een viering in de protestantse kerk van Gendt, aan de Torenlaan 12 om 10.00 uur. Hierin zal ds. Jan Waagmeester uit Nijmegen voorgaan. De collecte van deze zondag is bestemd voor een project van 'Kinderen in de knel', in het bijzonder voor kinderen in Colombia. Zeker 1,5 miljoen kinderen in Colombia moeten al op jonge leeftijd zwaar en gevaarlijk werk doen. Ze maken lange dagen en groeien vaak op in een omgeving met geweld en drugsgebruik.

Stichting Kleine Arbeider wil deze kwetsbare kinderen een kans bieden op een betere toekomst. Door het bieden van onderwijs maakt stichting Kleine Arbeider kinderen weerbaar en worden hun kansen op een betere toekomst vergroot. Honderdtwintig kinderen per jaar kunnen cursussen volgen in het centrum van De Kleine Arbeider. Ze leren creatieve vaardigheden zoals sieraden maken en t-shirts bedrukken. Ieder kind wordt uitgedaagd zijn/haar talenten te ontwikkelen.

Na afloop van de viering is er gelegenheid om een kopje koffie/thee te blijven drinken. Allen welkom!

Een Adventsgedicht: "Doe lichten aan", van Marinus van den Berg

Doe de lichten aan, tegen alle duister in

Wees zelf een lichtpunt, straal licht en interesse uit

Geef het licht de ruimte tegen de angst in

Verspreid het licht van de aandacht en breng hoop aan het licht.

Meer berichten