Daantje toont de Marigolds in keramiek in geel en oranje. (foto: Van Hemmen)
Daantje toont de Marigolds in keramiek in geel en oranje. (foto: Van Hemmen)

Marigold bloeit ook in keramiek

Evenement

HUISSEN -Gelderland Herdenkt zet mensen aan tot ideeën en samenwerking. Daantje Kip maakt onderdeel uit van een damesgezelschap dat aan een koorproject werkt 'De toekomst van een verleden'.

Dit Euregioproject is verrassend en haalt het mooie in zang uit mensen. Thematisch sterk en vocaal boeiend. De dames hebben ook een bezoek gebracht aan het Massagraf te Huissen ter nadere orientatie op hun programma. Dit heeft grote indruk gemaakt. Mede daarom zal een groepsbezoek worden gebracht met rondleiding WO II.De concerten zijn gepland in Bemmel, dus het Rivierenland herdenkt ook vocaal.

Op de foto toont Daantje het resultaat van haar kunstzinnige eigenschappen op het keramische vlak. 'Ik heb me laten inspireren door de Goudsbloem en de symboliek. Daarom heb ik een divers boeket gemaakt. In het kader van het zangproject was ik al bezig met de Poppy als symbool van de strijd van militairen." Daantje: 'Ik werd gegrepen door het verhaal van de burgerslachtoffers en de tragiek. Treffend vond ik de relatie met de Marigold- de Goudsbloem- als symbool.' Nu maken beide bloemen onderdeel uit van het project dat begin 2020 wordt uitgevoerd.

De presentatie Ontdekkingsfoto's vindt plaats in het Dominicanenklooster op zondag 22 september om 14.30 uur. Op 17 september vindt in de middag een bijeenkomst plaats ter herinnering aan het bombardement op 't Looveer in Huissen. De 2 oktober Herdenking zal thematisch gekoppeld worden aan het concert van de Johan Willem Friso kapel op 4 oktober. Meer info volgt. Ook via www.exodushuissen.nl.

Uitgelicht

Digitale krant