Logo gemeentenieuwsonline.nl

Ook in de Rouwhuiskamer is zaterdag muziek bij kaarslicht

  Zakelijk

HUISSEN - Als u door de Langestraat loopt, ziet u tussen Schoenmaker Schuiling en Dingemans Makelaardij een steegje (gásje) dat u naar de Rouwhuiskamer van Tumulus uitvaartbegeleiding leidt. Bent u wel eens door dat steegje gelopen?

De deur staat open om u te verwelkomen, want zaterdag spelen daar in warme, huiselijke sfeer drie bijzondere artiesten. Ook is er gelegenheid om in de Tumulusboom een kaarsje op te steken voor hen die u in deze kersttijd zo enorm mist. Want juist in de bijzondere eindejaarsdagen zijn de zo voelbaar afwezige mensen des te meer aanwezig in onze harten en levens.

Tussen 16.00 en 17.00 uur hoort u Marta López Vega op haar viool de sterren van de hemel spelen. Als violiste bij orkesten als het Nederlands Philharmonisch Orkest en Het Gelders Orkest, weet Marta als geen ander de huiskamer te vullen met intieme, harmonieuze klanken.

Vanaf 18.00 uur zullen Esther Croez en Tom van Moll u bij kaarslicht in de Rouwhuiskamer verrassen. Esther zong wereldwijd jazz, blues, chansons en folk. Tom is klassiek geschoold gitarist die niet vies is van jazzy blue notes. Hun geluid en interpretatie van de muziek staat bekend als warm, puur en soms ietwat melancholisch.

Komt luisteren naar deze muzikanten, laat u meevoeren, raken en troosten.

Begrafenis/crematieondernemer Cunera Schaapveld, is er natuurlijk ook. Onder het genot van een kop hete chocolademelk kunt u de herinneringen aan uw dierbaren ophalen als troost in deze dagen.

Tumulus Rouwhuiskamer, ingang aan Langestraat 52B om 16.00 en vanaf 18.00 uur. (www.tumulus.nl)

Meer berichten