Logo gemeentenieuwsonline.nl

4 tips voor het besparen op je autoverzekering

  Zakelijk

Verzekeringspremies zijn een van de duurste, onvoorspelbare en vaak frustrerende onderdelen van autobezit. Bij het bepalen hoeveel je voor je polis in rekening wilt brengen, houden providers rekening met een groot aantal variabelen, wat betekent dat het vaak moeilijk is om te weten hoe je kunt voorkomen dat de kosten stijgen. De prijzen kunnen oplopen, vooral als je jezelf en anderen verzekert. Dit is met name bij tieners het geval, zij zijn notoir duur om te verzekeren. Vergelijk je autoverzekering kan al helpen om te besparen op deze polis, al helpen de onderstaande tips ook zeker. 

Betaal per jaar

Zoals met veel dingen, is het in één keer betalen van je autoverzekering goedkoper. Als je ervoor kiest om de kosten toch maandelijks te betalen, is het in wezen een lening met extra rente. De aanzienlijke kosten vooraf maken het echter niet altijd mogelijk om dit te doen. Als je niet in één keer kunt betalen, is het de moeite waard om andere opties te overwegen, zoals betalen met een 0% creditcard en vervolgens het saldo afbetalen voordat de rentevrije periode afloopt. Desondanks is het nog beter om de polis per jaar te betalen, vooral als je hiervoor de financiën hebt. 

Verhoog eigen risico

Het eigen risico is het bedrag dat je betaalt bij schade en is opgesplitst in twee delen: vrijwillig en verplicht (samen het totale eigen risico genoemd). Dus als je ervoor kiest om een hoger vrijwillig eigen risico te betalen, verlaagt dit de prijs van je verzekering, maar houd er rekening mee dat dit het bedrag is dat je betaalt voor een eventuele claim die je in de toekomst moet indienen. Als je een claim wilt indienen door een ongeval in de sneeuw, moet je het totale eigen risico betalen. Dit kan dan dus ervoor zorgen dat je veel geld verliest, puur omdat je je eigen risico had verhoogd. 

Vergelijk de verzekeringen

Er zijn veel verzekeraars die allemaal om je aandacht strijden. De beste manier om te besparen op je autoverzekering - of welke verzekering dan ook - is door rond te neuzen. Experts schatten zelfs dat je tot 300 euro kunt besparen door elk jaar rond te kijken voor een autoverzekering. Natuurlijk gaat hier wel wat werk in zitten, al zijn er tegenwoordig gelukkig vergelijkingssites die je hiervoor kunt gebruiken. Hiermee kun je eenvoudig en snel alle opties met elkaar vergelijken zodat je erachter komt welke autoverzekering het goedkoopst is voor je. 

Verbeter de beveiliging

Denk aan het installeren van apparaten zoals alarmen, startonderbrekers en borgmoeren. Als je niet zeker weet of je deze apparaten moet installeren, kun je verzekeringsoffertes opvragen voordat je beveiligingsupgrades aanbrengt en vervolgens kijken of de extra kosten om deze apparaten te kopen de verzekeringsbesparingen waard zijn. Als je een sleutelloze auto hebt, brengt dat zijn eigen veiligheidsproblemen met zich mee, dus zorg ervoor dat je het mensen niet gemakkelijk maakt om je sleutelhanger te klonen. Door de beveiliging van je vierwieler te verbeteren zou het dus kunnen dat je geld kunt besparen op je autoverzekering, al gaat dit helaas niet altijd op. 

Meer berichten