Afbeelding

Beste broodjeszaak van Gelderland is de Brood Bar in Huissen

Zakelijk

HUISSEN - In oktober 2020 opende de Brood Bar Buitenpoort haar deuren. Nu, twee jaar later, is de Huissense broodjeszaak door de Nederlandse Horeca Prijzen uitgeroepen tot beste broodjeszaak van Gelderland. Gasten beoordeelden de Brood Bar op gastvrijheid, ambiance en prijs/kwaliteit verhouding. Hier kwam uiteindelijk een gemiddeld cijfer van maar liefst een 9,3 uit. 

Tijdens de coronapandemie kreeg de bekende ‘kleine zaal’ van zalencentrum De Buitenpoort een complete make-over tot broodjeszaak: discoballen boven de bar, een kleurrijk interieur en als eyecatcher de vogelschilderingen op de muur. Kunstenaar Collin van der Sluijs, internationaal bekend om zijn graffiti- en schilderkunst en normaal gesproken in de Verenigde Staten, toverde de zaak binnen drie dagen om tot heus vogeloord. 

De Brood Bar staat bekend vanwege het ‘smossen’. Een uniek concept in Gelderland, want dit woord is afkomstig uit België en betekent ‘knoeien’. Als je een zogenoemde ‘smos’ bestelt krijg je een rijkelijk belegd stokbroodje met sla, tomaat, ei en het gewenste beleg naar keuze. Smossen ligt dus op de loer. Daarnaast kun je bij de Brood Bar ook terecht voor biologische smoothies en smoothiebowls, salades en natuurlijk een goede kop koffie. 

Het concept is gestart tijdens de coronapandemie, toen de deuren van alle horecagelegenheden gesloten moesten blijven. Daarom begon de Brood Bar toen enkel met het afhalen en bezorgen van ontbijt en (late) lunch. Dat leidde tot grote waardering onder inwoners van Huissen en omgeving. Het gaf mensen de mogelijkheid om in kleine gezelschappen en vanuit huis tóch iets gezelligs te organiseren in een tijd waarin weinig mogelijk was. 

Naast genieten in de Brood Bar neemt het aantal online bestellingen nog steeds toe. ‘’Via onze webshop www.debroodbarbuitenpoort.nl is het mogelijk een bestelling te plaatsen voor afhaal of bezorging. Als je bestelt en het zo snel mogelijk bezorgd wil hebben staat ons team binnen een halfuur op de stoep’’, aldus Bianca, mede-eigenaresse. En of je nu in het restaurant komt zitten, iets komt afhalen of het laat bezorgen: de gastvrijheid van dat gezellige team Brood Bar team zal je niet ontgaan. De Nederlandse Horeca Prijzen liet gastvrijheid dan ook zwaar meewegen tijdens de wedstrijd, het telde voor een derde mee.

Zalencentrum De Buitenpoort blijft natuurlijk ook bestaan, zeker als feestlocatie. Bianca: ‘’Dat doen we al vanaf 1 november 2000 met heel veel plezier. We zijn dus ook nog zeker niet van plan daarmee te stoppen, de Brood Bar is echt een nieuwe zaak naast De Buitenpoort’’.

Uitgelicht

Digitale krant