Afbeelding

Acne bij volwassenen? Dat komt meer voor dan je denkt!

Zakelijk

HUISSEN - Niet alleen tieners krijgen acné. Er zijn steeds meer volwassenen die problemen hebben met acné-uitbraken. Klinische onderzoeken tonen zelfs aan dat 40 tot 55 % van de volwassenen tussen de 20 en 40 jaar een huid hebben die snel glimt en pukkeltjes vertoont. 

Dat is niet fijn, want op deze leeftijd zit je niet echt meer op acné te wachten. Acné bij volwassenen wordt ook wel acné tarda genoemd.

Acné bij vrouwen

Bij vrouwen zien we voornamelijk acné in het mondgebied, de kin en de kaaklijn. Soms zien we ook puistjes in het decolleté. Ze kunnen in groepjes voorkomen en in rap tempo verspreiden. De ‘white heads’, onderhuidse witte talgbultjes, zijn voor anderen meestal niet goed te zien totdat je er zelf aan gaat knijpen. 

Hoe komt het dat je acné kunt krijgen op volwassen leeftijd? Het is lastig om één specifieke oorzaak te vinden voor acné bij volwassenen. Meestal gaat het om een combinatie van interne en externe factoren. Sommige mensen hebben van nature aanleg voor een vette, verhoornde huid. Tot de interne factoren behoren ook hormoonschommelingen door bijvoorbeeld menstruatie, verandering van anticonceptiemiddel en zwangerschap.

Bij Huidinstituut Perfect Skin & Beauty in Huissen kan je terecht met volwassenacné! De huidspecialisten van Huidinstituut Perfect Skin & Beauty behandelen veel volwassenen met onzuiverheden. De acnébehandeling wordt afgestemd op de volwassen probleemhuid. Acné bij volwassenen wordt heel gericht aangepakt, met extra respect voor de gevoeligheid van de huid. We zoeken samen naar de dieper gelegen oorzaak van het probleem, zodat er ook gewerkt wordt aan het voorkomen van nieuwe onzuiverheden. Ook zijn er veel effectieve behandelmethoden om de schade van volwassenacné, zoals acné-littekens en te verminderen.

Bij huidinstituut Perfect Skin & Beauty zijn alle huidspecialisten acnéspecialist met een aantekening bij de zorgverzekering. Heb je een aanvullende zorgverzekering, mogelijk krijg je de acnétherapie dan (gedeeltelijk) vergoed. Plan nu een acné-adviesgesprek!

Huidinstituut Perfect Skin & Beauty, Vierakkerstraat 40 Huissen.
Info@perfectskinenbeauty.nl | www.perfectskinenbeauty.nl; 026-7853800;  whatsapp 06-19353228.

Uitgelicht

Digitale krant