Afbeelding

Je Wft-diploma basis behalen met een training

Zakelijk

Wat is de Wft Basis? Het Wft-certificaat Basis geeft recht op financiële dienstverlening. De Wft (Wet op het financieel toezicht) is door de Rijksoverheid in het leven geroepen om de kwaliteit van financieel advies hoog te houden en consumenten te beschermen. Er wordt toezicht gehouden door DNB en de AFM. Wie financieel advies wil geven, moet een Wft-basiscertificaat halen. Dit kun je verdienen door een examen af te leggen. Meer informatie over wat je kunt met een Wft-diploma lees je in dit artikel.

Voordelen van het diploma

Er worden Wft-cursussen aangeboden voor verzekeringsprofessionals. Je kunt bijvoorbeeld een Wft-cursus in de zorg of hypotheek volgen. Op de website van Hoffelijk vind je alles over Wft-cursussen. Ook het actueel houden van je vakkennis komt op deze site aan bod. De lessen bij Hoffelijk zijn van hoge kwaliteit en ontzettend duidelijk. Omdat het materiaal op het web beschikbaar is, kun je digitaal studeren. Naast het volgen van lessen bij Hoffelijk kun je examens afleggen. Er zijn examenlocaties door het hele land, dus er is er altijd wel een bij jou in de buurt. Ze bieden een grote verscheidenheid aan digitale instructie en houden dienstverleners vaardig. Je kunt op elk moment een examen afleggen met behulp van hun service. Op de website van Hoffelijk kun je veel informatie krijgen. Als je vragen hebt, kun je zonder aarzelen contact opnemen met een van hun medewerkers. Je kunt de juiste optie kiezen na het lezen ervan.

Hoe je het gaat halen

Als je de cursus hebt afgerond, kun je je inschrijven voor een examencoachingstraject. De examencoaching vindt plaats in een kleine groep en bevat veel interactie. Het is te vergelijken met een ondersteuningsmechanisme. Alle cursisten kunnen vragen stellen en hun kennis delen in de digitale klas. Je leert veel van elkaar. De meest kritische aspecten van het examen worden behandeld door de docenten van Hoffelijk, in samenwerking met een docent. De trainingen zijn zo opgezet dat je met voldoende vertrouwen het Wft-examen kunt halen. Omdat je het Wft-certificaat in één sessie kunt afronden, legt de docent de nadruk op je vaardigheden en competenties.

De cursus financiën biedt een reeks voordelen. Hier zijn enkele voorbeelden:

  • Krijg hands-on ervaring en praktijk met real-world projecten om je vaardigheden en kennis op te bouwen.
  • Accounting fundamentals en up-to-date blijven op de huidige boekhoudkundige normen zijn kritische componenten van elke financiële baan. Zo kun je meteen aan de slag als je aan je baan begint. Je leert over financiële analyse en hoe je financiële modellen bouwt - twee essentiële financiële vaardigheden.
  • Je leert over algemeen management en leiderschap, die je in allerlei banen kunt gebruiken.
  • Je leert over financiële markten, financiële risico’s en financiële regelgeving, naast andere financiële managementkwesties.

Je kunt deze vaardigheden in verschillende beroepen gebruiken. Lees meer over Hoffelijk en hoe je geholpen kan worden.

Uitgelicht

Digitale krant