Foto: Pexels
Foto: Pexels
zaken

Zorgverzekering in Lingewaard 2% goedkoper dan gemiddeld

Zakelijk

Inwoners van de gemeente Lingewaard betalen 2% minder zorgpremie dan gemiddeld in Nederland. Dit blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. De inwoners van Lingewaard betalen gemiddeld 146,68 euro aan de zorgverzekering. Landelijk is de zorgpremie gemiddeld 149,12 euro.

39% van inwoners Lingewaard verhoogt eigen risico

De inwoners van Lingewaard kiezen niet vaker voor een verhoogd eigen risico dan gemiddeld in Nederland. Landelijk koos 38,2% voor een verhoogd eigen risico, in Lingewaard koos 38,62% hiervoor. “Dit verschil is echt minimaal,” vertelt Amanda Bulthuis, expert geld en verzekeringen bij Geld.nl.

Aanvullende zorgverzekering even vaak gekozen in Lingewaard

De keuze voor een aanvullende zorgverzekering is in Lingewaard bijna gelijk met het landelijk gemiddelde. Zo koos 58,2% van de inwoners in Lingewaard voor een aanvullend pakket bij de zorgverzekering. Landelijk koos 58,7% hiervoor. Ook hier zit dus maar een heel klein verschil in. De meest gekozen aanvullende dekking in Lingewaard is die voor fysiokosten, gevolgd door tandartskosten. “Dit is opvallend, landelijk is de meest gekozen aanvulling voor tandartskosten, daar staat fysiotherapie op de tweede plaats,” aldus Bulthuis.

Tip! Een goede en voordelige zorgverzekering in Lingewaard? Welke zorgverzekering voor jou het beste is, hangt af van welke zorg je nodig hebt. Door ieder jaar even je zorgverzekering via Geld.nl te vergelijken, voorkom je dat je zorgverzekering niet meer bij je past of dat je onnodig te veel betaalt. Vergelijk het meest complete aanbod zorgverzekeringen in Nederland, kies de verzekering die het beste bij je past en bespaar tot wel 595 euro per jaar.

Uitgelicht

Digitale krant