Logo gemeentenieuwsonline.nl
Zaken Nieuws

Assortiment Jos Mom uitgebreid

  Zakelijk

HUISSEN - Bloemenkwekerij Jos Mom aan de Papesestraat 4a te Huissen heeft het assortiment fors uitgebreid met een fraaie collectie tweejarige en vaste planten. Naast de perk-, balkon- en terrasplanten, de geraniums, diverse kuipplanten en de geliefde sundaville vind je er nu onder andere ook lavendel XL, salvia, gypsophila, margriet, lupine en coreopsis (meisjesogen). Al deze planten hebben een flinke maat en worden geleverd in potmaat 4 of 5 liter. Alleen dit prachtige assortiment is al een (extra) ritje naar Jos Mom waard!

Maar daarmee is de assortimentsuitbreiding nog niet gedaan. Nu zijn er ook rozen in vele soorten en meerdere kleuren, waaronder ook heerlijk geurende. Struikrozen, klimrozen, trosrozen en rozen op stam, je vindt ze vanaf nu bij Jos Mom.

Hortensia's

Bekend is de jaarlijks terugkerende aanbieding in Hortensia's. Ook nu nog heeft Jos Mom er staan, waaronder een, niet bij iedereen bekende, topper de eikenbladhortensia (Hydrangea quercifolia). Deze plant heeft fraai donker, gekarteld blad en bloeit vaak wat eerder dan andere hortensia's. De bloemen verkleuren van groen naar donkerrood tijdens de bloei. De specifieke eikenbladhortensia Jos Mom is een specialiteit én eigen soort van de bloemenkwekerij.

Tips voor hortensiaverzorging

Een hortensia houdt van water. Zorg steeds dat hij voldoende vocht heeft. Voorkom dat de plant slap gaat hangen. Ook in de volle zon kun je water geven. Giet dan het water op de voet van de plant. Niet op blad of bloem anders loop je de kans dat de plant verbrandt.

Witte hortensia's kun je beter aanplanten in de schaduw of halfschaduw. Hortensia's van Jos Mom hoeven niet te worden gesnoeid. Wel is het aan te bevelen oude bloemen te verwijderen.

Hangplanten na vakantie

Hoe tref je je hangplanten aan bij terugkomst van vakantie? Water en voeding zijn het probleem. Bij Jos Mom vind je hangplanten in een speciale pot met waterreservoir. Een eventueel wateroverschot wordt in dat reservoir opgevangen en komt weer ter beschikking als de kluit te droog dreigt te worden. Ga je op vakantie, zet de pot in de schaduw, snoei langere takken terug tot zo'n 15 cm, maak de planten goed nat, geef voeding, giet het reservoir vol en je zult zien dat jouw hangplanten er ook bij thuiskomst nog fleurig bijstaan.

Voeding

Balkon-, terras-, kuip- en hangplanten hebben gedurende het jaar voeding nodig. Bij Jos Mom vind je meerdere soorten professionele plantenvoeding, ook soortspecifieke. Gebruik oplosbare voeding als de plant een vlot steuntje kan gebruiken. Er zijn echter ook Osmocote® korrels. Klompjes van de korrels stop je in de grond, bij voorkeur in het voorjaar. De coating van de korrels zorgt ervoor dat er gedurende het gehele seizoen steeds voldoende voeding vrijkomt om de plant in optimale conditie te houden. Vraag gerust om advies.

Bloemenkwekerij Jos Mom is gedurende het seizoen iedere dag, ook zon- en feestdagen, geopend van 09.00 tot 17.00 uur. Kijk op de website voor alle informatie: www.bloemenkwekerij-josmom.nl.

Meer berichten