Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto: ilona kuster

Wees welkom op de feestelijke Open dag op 20 januari. Beleef elke dag met een lach bij Dagbesteding Loods 9.

  Zakelijk

HUISSEN – 'Van betekenis zijn voor anderen'. Dat was de belangrijkste motivatie voor Vincent en Ellen Verhoeven om Loods 9 op te zetten: een kleinschalige dagbesteding in gemoedelijke sfeer, waar mensen met een licht verstandelijke beperking telkens weer een mooie dag kunnen beleven.

'Voor deze mensen vinden wij het belangrijk dat er absoluut geen werkdruk is', legt Ellen uit. Loods 9 is om die reden niet arbeidsgericht. 'Wij bieden belevingsgerichte dagbesteding waar het gezellig is en waar je jezelf vrij kunt voelen om te doen wat je leuk vindt', voegt Vincent daar aan toe. De pauzeruimte is er sfeervol huiselijk ingericht. Ook is er een aparte ruimte waar je even lekker kunt darten of biljarten, maar de meeste tijd wordt toch wel vertoefd op de 'werkvloer'. Daar kan getimmerd en gezaagd, gerepareerd, geknutseld of geschilderd worden. Of lekker ontspannen gepuzzeld.

Inmiddels is er een mooie samenwerking ontstaan tussen Loods 9 en stichting 'Pay it Forward' Huissen. Dankzij die samenwerking worden veel mensen geholpen: de bij Loods 9 opgeknapte spulletjes, worden door stichting 'Pay it Forward' weggegeven aan mensen die het goed kunnen gebruiken. Zo maken ze samen de wereld een beetje mooier. 'Daarnaast knutselen we zelf leuke dingen en die zetten we dan buiten op tafel, zonder prijsje erop. Vind je het mooi? Dan mag je ervoor geven wat je wilt', zegt Ellen met een glimlach. Bij Loods 9 wordt oprecht vanuit het hart gewerkt... Kom gerust een kijkje nemen en genieten van muziek, een hapje en een drankje tijdens de Open dag op zondag 20 januari van 14.00 tot 18.00 uur! Loods 9, Energiestraat 9, Huissen. www.loods9.com (ook op Facebook).

Meer berichten