Zandse molen. (foto: HKH)
Zandse molen. (foto: HKH) Foto: HKH

Heel onverwacht, doch zeer spoedig bevallen Geboortekaartje uit 1871...

Algemeen

HUISSEN - Een artikel over het geboortekaartje uit 1871vinden we in ‘Mededelingen’ van de Historische Kring Huessen (HKH). Onlangs verscheen de derde uitgave van dit jaar.

Het leven van kunstschilder Cor Melchers, het 50-jarig bestaan van de Bevelanders,  de wederopbouw in 1945/1946,  de nieuwe tentoonstelling ‘Gilden Huissen 600 jaar oud, maar springlevend’ en de züpstüpkes in Huissen. Zomaar wat onderwerpen, die aan bod komen.

De Bevelander Muzikanten vieren hun 50-jarig bestaan. Wat blijkt? Ze hebben veel meer gedaan dan alleen muziek maken. Zo lezen we onder andere over de door hun ingestelde Cultuurprijs, de koperen tegels en het initiatief voor plaatsing van het kunstwerk Het Vaandel (rotonde nabij oude Rabobank).

De afbeeldingen van enkele werken (onder anderede Zandse molen) van Cor Melchers zijn een lust voor het oog. Dan is er ook nog de vondst  van een oud schriftje in de r.k.-kerk van Huissen Stad. Het geeft meer inzicht in de eerste wederopbouwjaren (1945-1946). Zoals bijvoorbeeld de inzet van de dames van het ‘Tip -Top-front’.

Dit alles en nog veel meer valt te lezen in de nieuwste uitgave van het tijdschrift Mededelingen (nummer 3). Voor vragen of opmerkingen kunt u bij stadsmuseum Hof van Hessen terecht (Vierakkerstraat 39 in Huissen). Voor openingstijden zie www.huessen.nl Of u stuurt een mailtje met uw vraag/opmerking naar mededelingen@huessen.nl.

Uitgelicht

Digitale krant