Koersbal in Het Dorpshuis Angeren. (foto: Henk van Gelder)
Koersbal in Het Dorpshuis Angeren. (foto: Henk van Gelder) Foto: Henk van Gelder

Koersbal of de geraniums?

Algemeen

ANGEREN - Het is verleidelijk om met koud en nat weer lekker thuis achter de geraniums te blijven zitten, kopje koffie erbij en een ‘kuukske’.  Maar dan duurt de dag toch wel lang. Je kunt ook naar het Dorpshuis in Angeren gaan om met anderen een spelletje koersbal te spelen.

Koersbal, dat een beetje op ‘jeu de boules’ lijkt, is een spel dat momenteel veel gespeeld wordt. Een voordeel is, vooral in de aankomende herfst en winter, dat het binnen gespeeld kan worden. Op een mat van 8 bij 2 meter, spelen twee teams van twee personen tegen elkaar.

Eerst wordt er een zogeheten Jack, een klein wit balletje naar het einde van de mat gerold. Om beurten rollen de spelers de koersballen naar het witte balletje toe. Wie er het dichtst bij is, wint. Het bijzondere aan dit spel is dat de ballen niet in een rechte baan rollen, maar in een boog, omdat het zwaartepunt van de koersballen niet in het midden zit.
Er is geen kracht voor nodig, zodat iedereen gelijke kansen heeft.

Er kunnen nog nieuwe leden bij. Dus wilt u deze winter lekker droog en warm sporten. Kom naar Het Dorpshuis in Angeren. Iedere dinsdag van 13.30 – 16.30 uur. En daar is ook koffie.

Uitgelicht

Digitale krant