De eerstvolgende Bemmelse Dweildag zal plaatsvinden op 12 juni 2022. (foto: Huisfotograaf Bemmelse Dweildag)
De eerstvolgende Bemmelse Dweildag zal plaatsvinden op 12 juni 2022. (foto: Huisfotograaf Bemmelse Dweildag) Foto: Huisfotograaf Bemmelse Dweildag

Geen Bemmelse Winterdweildag!

Algemeen

BEMMEL - Tot hun grote spijt laat het bestuur van stichting De Bemmelse Dweildag weten dat de wintereditie van de Bemmelse Dweildag op zaterdag 27 november 2021 helaas niet door kan gaan. De huidige wet- en regelgeving voor evenementen maakt het onmogelijk om een Dweildag te organiseren die bij hun uitgangspunten past: een vrolijk, ongedwongen evenement waar iedereen welkom is en waar dweilorkesten van podium naar podium trekken.

Om een vergunning voor het organiseren van een evenement te krijgen, moet de organisatie het evenemententerrein kunnen afsluiten en de toegang kunnen reguleren. Daarnaast moet iedere bezoeker zich registreren. Het is onmogelijk om het hele dorp af te sluiten en de Dweildag is een evenement waar bezoekers juist even aan komen waaien. Helaas kon het bestuur geen geschikte alternatieve locatie vinden voor de Dweildag.

Ze hebben daarom besloten om hun pijlen te richten op de tweede zondag van juni, en zetten alles op alles om dan een prachtige Dweildag te organiseren.

Uitgelicht

Digitale krant