Collecte voor Alzheimer Nederland

Algemeen

BEMMEL- In de week van 7-13 november is de jaarlijkse collecte van Alzheimer Nederland. De cijfers liegen er niet om: één op de vijf mensen krijgt dementie en zelfs één op de drie vrouwen. Dat betekent helaas dat we er allemaal mee te maken krijgen. Zelf of doordat één van je dierbaren dementie krijgt. Alzheimer Nederland maakt wetenschappelijk onderzoek mogelijk en ondersteunt mensen die er nu mee te maken hebben.

Op dit moment is dementie nog niet te genezen. Wel zijn vooraanstaande wetenschappers ervan overtuigd: we kunnen dementie stoppen! Door het te voorkomen, behandelen, vertragen en liefst genezen. Dementieonderzoek is een zaak van lange adem. Gelukkig weten we al zoveel meer over deze complexe ziekte dan twintig jaar geleden. De laatste jaren is hersenonderzoek in een stroomversnelling geraakt. Daarom moeten we nú doorpakken.

In de week van 7-13 november komen de collectanten (vrijwilligers die zich belangeloos inzetten tegen dementie) weer bij u aan de deur. “Draagt u ook uw steentje bij? Er kan op verschillende manieren gedoneerd worden. Muntgeld, briefgeld, betalen via QR code of via de site www.doneren.alzheimer-nederland.nl”, zo laten de coördinatoren Miriam Spanjers, Daniëlle Kuijpers en het team van vrijwilligers weten.

Uitgelicht

Digitale krant