Nooit te Ver wandelend door Oeffelter Meent

Algemeen

HUISSEN - Na een periode van bijna 19 maanden trokken de wandelaars van de vereniging Nooit te Ver er weer in groepsverband op uit. Per bus werd vorige week zondag om half tien koers gezet richting Brabant, waar de wandelaars van de Huissense wandelvereniging te gast waren bij zustervereniging ‘Un eindje Um’ in Oeffelt. 

Vanuit Huissen werd om half tien per bus vertrokken Er waren tochten uitgezet van verschillende afstanden die door de Oeffelter Meent voerden. Het voortreffelijke wandelweer deed de herfst nog even vergeten. Op de uitgestrekte graslanden graasden de koeien nog genietend van zon en weidegras. 

Kenmerkend in dit oudste cultuurlandschap van Nederland zijn de ondoordringbare met meidoorn gesierde heggen die de afscheiding van de graslandpercelen vormen. Een ander deel van het parkoers ging over verharde bospaden richting Cuijk en Sint-Agatha. Op de verschillende rustpunten kon men zowel binnen als op buiten genieten van koffie, thee of een frisdrankje. Tijdens de terugreis in de bus werden de opgedane wandelervaringen uitgewisseld en heerste er alom tevredenheid over deze puike wandeltocht, al moet worden gezegd dat enkele wandelaars toch met enigszins gevoelige spieren weer huiswaarts keerden, maar de tevredenheid over dit succesvolle wandeluitstapje overheerste. De eerstvolgende wandeltocht is gepland op zaterdag 6 november.

Uitgelicht

Digitale krant