ACArnhem: de aangepaste EuthanasieCode bij dementie

Algemeen

ARNHEM - Dinsdag 16 november houdt Alzheimer Café Arnhem in Rozet Bibliotheek Presikhaaf aan de Laan van Presikhaaf 7 in Arnhem een bijeenkomst over ‘de aangepaste EuthanasieCode bij dementie’.

Doodgewoon, praten over leven en dood. In onze cultuur praten we niet zo snel over het levenseinde, alsof we het daarmee kunnen uitstellen… Leven en dood zijn met elkaar verweven. In het Alzheimer Café Arnhem staan we samen met het NVvE, op 16 november, stil bij het complexe thema ‘euthanasie bij dementie’. Is het een feit of een mythe dat na de diagnose dementie euthanasie onmogelijk wordt? Wij zoeken uit wat de veranderingen in de EuthansieCode inhouden voor mensen met dementie en de dilemma’s rondom dit onderwerp.
“We vertonen ook de aangrijpende Nederlandse kortfilm ‘Mevrouw van Dalen wacht…’, een film gebaseerd op het prijswinnende verhaal van Samantha Janssen en productie van Lavender Films.”

De aanvang van de bijeenkomst is 19.30 uur, einde iets na 21.00 uur. Zaal open vanaf 19.00 uur. Graag van tevoren aanmelden via alzheimercafe.arnhem@alzheimervrijwilligers.nl of via 06 27402335.

Uitgelicht

Digitale krant