Oplopende coronacijfers spelbreker voor Nooit Te Ver

Algemeen

HUISSEN - De op vorige week woensdag verscherpte coronaregels van het kabinet waren er debet aan dat de in Zwolle geprogrammeerde wandelmars, waaraan wandelsportvereniging Nooit Te Ver acte de présence zou geven werd geschrapt. Voor de Huissense wandelaars van Nooit te ver een teleurstelling. 

Te elfder ure is nog gezocht naar een alternatieve wandeltocht elders, maar ook deze bleken ten prooi zijn gevallen aan het coronaspook. De organisatoren wilden zoveel mogelijk verspreiding van dit virus voorkomen. Zij achtten het niet verantwoord om de tochten te laten doorgaan, omdat zij niet een volledige veiligheid konden garanderen. Met name de bemensing van de rustposten onderweg vormde een probleem.
Maar wandelen, ook in coronatijd, blijft onder de Huissense wandelaars hot. Als alternatief restte een individuele wandeling in en rondom Huissen met als pleister op de wonde een afsluitende gezamenlijke maaltijd die met inachtneming van de geldende coronaregels toch nog voor een geslaagde activiteit zorgde. Hopelijk wordt deze week verdere verscherping van de coronamaatregelen niet nodig geoordeeld, zodat men al weer hoopvol kan uitkijken naar de winterserie wandelmars in Escharen. Vooralsnog staat die gepland op zondag 12 december.

Uitgelicht

Digitale krant