Diamanten bij Vrouwengilde Doornenburg

Algemeen

DOORNENBURG - Op maandag 15 november heeft het Vrouwengilde Doornenburg een informatieve avond voor haar leden georganiseerd, die in het teken zal staan van de diamant. 

Juwelier Hans Aalbers van Juweliershuis Aalbers uit Velp is bereid gevonden een schitterende lezing met beeldmateriaal te verzorgen. Hierbij zal stil worden gestaan bij de herkomst en winning van het hardste materiaal, dat in de natuur voorkomt, de verschillende slijpvormen van de diamant en de historische betekenis van deze tot de verbeelding sprekende fonkelende edelsteen. Er wordt ook aandacht besteed aan de voor edelstenen belangrijke, prijsbepalende factoren, die bekend staan als de viers c’s. 

Hans Aalbers neemt de aanwezigen mee in de bijzondere juwelenwereld, waarbij de ‘cut, clarity, carat en colour’ bepalend zijn voor de waarde. Al deze facetten van de diamant komen letterlijk en figuurlijk aan bod. Het belooft een heel interessante avond te worden.
De avond vindt plaats in het Ontmoetingscentrum in zaal 7/8 en begint om 20.00 uur. Alle leden wordt gevraagd bij binnenkomst een mondkapje te dragen (kan in de zaal af) en de corona-QR-code mee te brengen, die bij binnenkomst wordt gecontroleerd.

Uitgelicht

Digitale krant