SLK Lingewaard.
SLK Lingewaard. Foto: G.J. Verbeek

Smartlappenkoor Lingewaard op dreef

Algemeen

LINGEWAARD - De nog steeds voortsudderende coronapandemie heeft Smartlappenkoor Lingewaard, tot nu toe, gelukkig goed doorstaan maar wel degelijk dwars gezeten. Alle geplande optredens werden gecanceld. Ook werd het korenfestival ‘Bemmel Zingt’ 2020 afgeblazen, terwijl dat organisatorisch rond was. 

De voorbereidingen voor het korenfestival van 2022 hadden al op gang moeten zijn, echter gezien het kwakkelende en onvoorspelbare verloop van de pandemie is het onder andere niet denkbeeldig dat ons dorp moet worden afgesloten om een coronacheck uit te voeren. Dat is voor het koor organisatorisch en ook financieel niet haalbaar. Daarom heeft Smartlappenkoor Lingewaard besloten om aankomend jaar ‘Bemmel zingt’ niet door te laten gaan.

Ondanks die tegenslagen heeft Smartlappenkoor Lingewaard enthousiast en vol goede moed de draad toch weer opgepakt. Sinds medio september repeteren de 55 leden weer in de grote zaal van cultureel centrum De Kinkel. Ja zeker, Smartlappenkoor Lingewaard is op dreef! Er staat In januari een optreden gepland in de binnentuin van Gouden Appel. Zondag 27 maart staat een korenmiddag met drie koren op stapel. Voor een optreden op de Floriade in Almere zijn drie datums opgegeven. Zij hopen natuurlijk dat corona niet wéér roet in het eten gooit, want zij repeteren flink, ook om ook zo snel en zodra mogelijk in instellingen zoals verpleeghuizen weer op te kunnen treden.

“Wil je eens kennis maken met dit gezellige koor bezoek dan eens hun site: slk-lingewaard.nl en meld je eventueel aan voor een repetitieavond luisteren of misschien meezingen.”

Uitgelicht

Digitale krant